Grilovanie aj špeciality rôznych kuchýň na polpenzii

Napísal Ski & Wellness Residence Družba dňa

Špeciality českej a slovenskej kuchyne 

Pre našich hostí sme v lete pripravili v rámci polpenzie zaujímavé tematické večere.

Toto leto sme pre našich hostí začali pripravovať polpenziu aj so špecialitami slovenskej a českej kuchyne. Počas českého večera podávame napríklad Jihočeskú kulajdu, bravčové s kapustou a knedľou (známe vepřo, knedlo, zelo), hovädzie dusené v čiernom pive s karlovarskou knedľou, šalát z pečenej cvikle s tekvicovým olejom a variáciami listových šalátov, kuracie srdcia a žalúdky narýchlo osmažené na masle s cibuľkou a karfiolom, buchty, Moravské koláče a ďalšie obľúbené jedlá našich susedov. Večer slovenskej kuchyne zase obohatí tradičná liptovská polievka „Kyseľ“ so širokými rezancami, a samozrejme obľúbené halušky, pirohy, kapustníky, tatranské zemiaky plnené bryndzou, či šúľance s makom. Okrem toho na tento večer pripravujeme aj veľkú zabíjačkovú panvicu s bravčovými kolenami, jaternicami a klobásou.

K letu vždy patrí aj grilovačka, preto u nás nechýbajú každý týždeň na večeri aj rôzne špeciality z grilu, ktoré si hostia vychutnávajú na vonkajšej terase Ľudovej reštaurácie v príjemnom prostredí Nízkych Tatier, často krát aj pri nádhernom západe slnka. Grilujeme napríklad bravčové a hydinové špízy a steaky, dochutené bylinkami z našej záhrady, ktoré podávame s tzatziki a pečenými zemiakmi a nakladanými uhorkami našej domácej výroby.

Tieto špeciálne večere organizujeme až do konca augusta, preto ak ste ešte dovolenku nestihli, neváhajte a rezervujte si svoj letný pobyt teraz. Okrem skvelej gastronómie sa môžete tešiť aj na najväčšie wellness centrum v Liptove a pestrý detský program.

moravsky_kolac_hotel_druzba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prihláste sa na odber noviniek:

Call now