Facebook InstagramGoogle+ YouTube background Layer 1 Blog Foto Video Cenník

Catering v hoteli Družba

Z našej cateringovej ponuky si môžete vybrať obedy a večere formou 3-chodového menu alebo bufetu, rauty, slávnostné galavečere so špecialitami slovenskej a medzinárodnej kuchyne alebo grilovačky.

Zorganizujeme pre vás aj netradičné večere (stredoveká hostina, slovanský bazár), ochutnávky vín, vodiek a koňakov alebo pripravíme ponuku na mieru.

Gastroshow

Slovanský bazár

Preneste svoju myseľ do rokov 1910 až 1920 a nostalgicky oživte jedno z najpohodovejších období dávnych čias.

Prejdite sa pomedzi stánky, na ktorých sú poctivo poukladané poklady tunajších predavačov. Pri jednom stánku môžete naraziť na drevené vozy alebo medené kotlíky, pri vedľajšom si zas môžete poklebetiť a urobiť zo zjednávania svoj najväčší prím. Stretnite na ulici hudobníka, ktorý širokým úsmevom krúti kľučkou na flašinete. Jedným očkom môžete hádzať pohľad na temperamentné tanečníčky, ktoré spríjemňujú svojím pôvabom atmosféru všedného dňa. Áno! Aj to je malá ochutnávka všetkých lákadiel, ktoré vás vtiahnu do sveta mestských trhov.

Slovanský bazár je tradičnou slovanskou oslavou dobrého jedla a zábavy na spôsob tržnice. Gazdovský trh je známy vysokou kvalitou ponúkaného sortimentu. Jedlá sú prezentované na drevených vozoch, v medených kotlíkoch, na hlinených tanieroch a drevených miskách. Z bicykla a pletených košíkov ponúkame praclíky. Z hlinených džbánov rozlievame sudové víno. Obsluhujúci personál oblečený v dobových kostýmoch je v úzkom kontakte s hosťom. Pre našich hostí sú pripravené štyri tržnicové stánky:

  • Mäsiar
  • Zeleninár
  • Pekár
  • Mliekar

V každom stánku je pripravený ochotný personál, ktorý hosťom predvádza výrobu a spracovanie ponúkaného sortimentu. Pekár vlastnoručne vyrába domáci chlieb a buchty. Mliekar v mútnici múti maslo. Mäsiar tlačí domáce klobásky, porciuje a servíruje jedlo na priamu konzumáciu. V kamennom súdku teta zeleninárka tlačí kyslú kapustu.
Každú gastronomickú aktivitu si môžu hostia aj vlastnoručne vyskúšať a znásobiť tak zážitok z tradičného mestského trhoviska.

Stredoveká hostina

Preneste sa do dôb dávno minulých, usporiadajte netradičný firemný večierok a vychutnajte si pravú atmosféru stredoveku. Pripravíme pre vás netradičnú hostinu v stredovekom štýle.  Akonáhle vstúpite do priestorov našej hostiny, prenesiete sa do 15. storočia, keď sa polievky a kaše jedli drevenými lyžicami a mäso bez okolkov len tak rukami. Servírovalo sa minimálne 5 chodov – nesmela chýbať divina, ryby, ovocie, zelenina.

Stredoveká  kuchyňa sa vyznačovala rôznorodosťou surovín:  mäso, strukoviny, chlieb,  mrkva, uhorky, kapusta, vajíčka, syry, maslo, cibuľa, cesnak, jablká, hrušky.

Kosti sa z mäsa trhali a hádzali okolo seba, kde prevzali úlohu zberačov psi. Typické bolo opekanie celého zvieraťa. Konzumovali sa kurčatá, sliepky, zajace, bažanty, jarabice, prepelice či holuby pripravované na sladko s medom a figami. Veľmi obľúbené boli kaše.  

Narastal počet cechov a pekární, kde si ľudia sami piekli chlieb. Striedanie sladkej a pikantnej chuti bolo typickou črtou stredovej kuchyne.

Zachovali sme originálny spôsob stolovania – drevené stoly a lavice bez obrusov, veľké kovové svietniky, hlinené krčahy, kalíšky – poháre, drevené lyžice, plechové tácky, hlinené taniere, jedenie rukami a personál oblečený v dobových kostýmoch. Reprodukovaná alebo živá dobová hudba dotvára celkovú atmosféru hostiny.

Stredoveká hostina v hoteli Ski & Wellness Residence Družba**** prebieha v štýlovej klenbovej pivnici typickej pre stredovek.

Servírujeme:

  • Pečené mäsité rebrá
  • Pečená hydina tradičným spôsobom na ohni alebo na uhlí
  • Pečená ryba
  • Kusy pečeného mäsa podávaného na šabli
  • Hrachová pečená kaša
  • Pohánková kaša
  • Sladká kaša s medom, hrozienkami a orechmi
  • Ovocná misa
  • Pečené karamelizované jablká a hrušky
  • Pečené mäsové pirôžky
  • Kvasená zelenina
  • Varené vajíčka, pečená zelenina, čerstvá zelenina typická pre obdobie
  • Posúchy
  • Domáci kvasený chlieb s tradičnou receptúrou
  • Pivo, víno

Podmienky zrealizovania:

  • minimálne 20 osôb, maximálne 45 osôb

Sprievodný program: uvítanie hostí, reprodukovaná hudba, rituál hostiny, fotostena rytiera

Možnosť objednať živú dobovú hudbu, ktorá naladí nezabudnuteľnú atmosféru (za poplatok). Hudobníci hrajú typické piesne z 15. storočia, sú oblečení v kostýmoch z tohto obdobia a človek sa na tejto stredovekej hostine dokonale prenesie do čias dávno minulých.

Ceremónia pitia vodky „po Rusky“

Každý z nás už niekedy počul historky o tom, ako sa pije vodka v Rusku. Na to, aby ste si to vyskúšali na vlastnej koži, nemusíte cestovať ďaleko. Pozývame vás k nám do hotela Ski & Wellness Residence Družba!

Uprostred Červeného námestia pod mohutnými múrmi „Kremľa“ v blízkosti chrámu Vasiliya Blaženého vás privíta „sprievodca“ oblečený do typického ruského kroja. Vtipným a zaujímavým spôsobom vás prevedie históriou a kultúrou pitia vodky. Dozviete sa, akú významnú úlohu zohral pri zrode modernej vodky Dmitrij Ivanovich Mendelejev alebo ako sa kedysi podávala vodka v cárskom Rusku. Naučíte sa, ako sa správne vodka pije, aké jedlá sa k nej podávajú, čo znamená „štrafnaja“ alebo ako sa pripíja „na bruderschaft“, vyskúšate si, ako sa pije vodka zo šable. Cely priebeh je okorenený rozprávaním anekdot, ukážkami tradičnej hudobnej a filmovej tvorby.

Degustácia prebieha v priestoroch Hotelovej reštaurácie Jasná, kde sa nachádza vzácna zbierka vodiek z každého kúta sveta, karafy či samovary. Ochutnávka je obohatená o typické jedlá, ktoré sa podávajú počas pitia vodky a umocňujú zážitok z tejto ceremónie.

Pochutíte si na takých jedlách, akými sú: Ukrajinský boršč s domácim pirôžkom, Beef Stroganov, dubáky dusené v kyslej smotane známe ako „Julienne“, „bliny“ – palacinky s kaviárom, sleďom a lososom.

Výrobky a pochutiny, ktoré si pripravujeme sami: nakladané uhorky, tlačená kapusta, huspenina, Kyjevský kotlet, pelmene a iné dobroty.

Na dotvorenie autentickej atmosféry vám odporúčame spevácke duo, ktoré vás zabaví „častuškami“ a známymi ruskými pesničkami, ktoré si môžete spolu s nimi zaspievať, napr. „Kalinka”, „Podmoskovskije večera“ a iné.

Na ochutnávke sa ponúkajú nasledovné druhy vodky:

  • Kalinka
  • Buľbáš
  • Russian Diamond
  • Päť Jazier
  • Moskovskaya Osobaya
  • Ruský štandard
  • Stolichnaya
  • Nemiroff
  • Cárska Vodka

Cenová ponuka

  • Variant A: 35 €/na osobu  (5 druhov vodky a chodov jedla)
  • Variant B: 45 €/na osobu (7 druhov vodky a chodov jedla)

Kapela: 700 € – na vyžiadanie
V cene je zahrnuté: ochutnávka vodky s príslušným počtom chodov jedla, prezentácia.

Tematické večere

SOIRÉE – SNÚBENIE JEDLA S VÍNOM

50 €/osoba
Raut obsahuje servírované degustačné menu.
Odporúčame pre skupinu minimálne 30 osôb a maximálne 60 osôb.
Víno 0,06 l/osobu k porcii

Rizling rýnsky výber z hrozna 2013, polosuché/semi dry, biele/white
80 g Marinovaný losos

Tramín červený, výber z hrozna, polosuché/semi dry, biele/white
75 g Husacia pečeň s karamelizovanými jablkami

0,25 l Francúzska cibuľová polievka

Frankovka modrá Varieto, výber z hrozna, červené/red
120 g Beef bourguignon s bagetou

Antinori Chianti Classico, Péppoli , červené/red
120g Konfitované kačacie prsia so zemiakovým gratinom

Graham´s Fine Ruby port, sladké/sweet, červené/red
100g Mousse au chocolat

22 €/osoba

Bufet obsahuje 2 polievky podľa výberu, studený a teplý bufet, dezerty a prílohy.
Cena platí pri počte od 50 a viac osôb.
Pri počte 30 – 50 osôb príplatok 4 € na osobu.
Neodporúčame pre menej ako 20 osôb.
Bufet odporúčame v rámci obedu alebo večere, trvanie 2 hod.

Výber polievok
(výber 2 polievok )

  • Hubová polievka z lesných hríbov so smotanou a kôprom
  • Zeleninová polievka
  • Domáca fazuľová polievka s mäsom a klobásou
  • Cesnaková polievka so syrom a krutónmi
  • Paradajkový krém s parmezánovými krutónmi
  • Brokolicová krémová s krutónmi
  • Ukrajinsky boršč
  • Slovenská kapustnica
  • Hovädzie consomé s krupicovými haluškami a julienne zeleninou

Teplý bufet
(350 g na osobu)

  • Bravčové karé na koreňovej zelenine
  • Kuracie nugety v kukuričných lupienkoch
  • Pečená ryba podľa ponuky
  • Variácia špízov (bravčových, hydinových, zeleninových)
  • Zeleninové lasagne
  • Špecialita šefkuchára

Studený bufet
(300 g na osobu)

  • Obložené misy s mäsovými a syrovými výrobkami
  • Šalátový bar z piatich druhov šalátu
  • Ovocný bar
  • Špecialita šefkuchára

Dezerty
(150 g osoba)

  • Výber dezertov a domácich koláčov

Prílohy
(250 g na osobu)

  • Pečené zemiaky
  • Grilovaná zelenina
  • Cestoviny
  • Grilovaná polenta
  • Ryža
  • Omáčky a dressingy

RAKÚSKO-UHORSKÝ RAUT

Raut obsahuje 2 polievky podľa výberu, studený a teplý bufet, dezerty a prílohy.

Výber polievok
(výber 2 polievok)

  • Hubová polievka z lesných hríbov so smotanou a kôprom
  • Zeleninová polievka
  • Domáca fazuľová polievka s mäsom a klobásou             
  • Cesnaková polievka s údeným syrom a pečeným chlebom
  • Slovenská kapustnica
  • Halászle
  • Hovädzie consomé s krupicovými haluškami a julienne zeleninou

Teplý bufet
(600 g na osobu)

  • Jäger guláš
  • Varené volské chvosty so špikovými kosťami, kvetovou špičkou a zeleninou
  • Dusené hovädzie líčka
  • Držkový perkelt
  • Plieskavica
  • Pečená hus so šouletom
  • Tirolské rebrá
  • Teľací paprikáš
  • Zeleninové lasagne
  • Gefilte fish
  • Špecialita šéfkuchára   

Studený bufet
(300 g na osobu)

  • Syrová hrudka
  • Varený hovädzí jazyk s chrenom
  • Ružové plátky bravčového stehna, ktoré sme marinovali, údili a pomaly piekli
  • Domáca šunka
  • Variácie paštét
  • Huspenina s marinovanou cibuľkou
  • Domáce „Buršty“
  • Šalátový bar
  • Ovocný bar
  • Špecialita šéfkuchára

Dezerty
(150 g na osobu)

  • Výber z dezertov a domácich koláčikov

Prílohy
(250 g na osobu)

  • Tirolské knedle
  • Pečené pirôžky s mäsom
  • Ryža
  • Dusená kapusta
  • Viedenský zemiakový šalát
  • Cestoviny s olivovým olejom a cesnakom
  • Omáčky a dresingy

Cena:  

  • 35 €/osoba pri počte 60 a viac osôb
  • 39 €/osobu pri počte 45 – 60 osôb

Raut odporúčame v rámci večere, trvanie max. 3 hod.

Coffeebreak

Coffee break 1
2,50 €/cena na osobu
Minerálka, káva/čaj

Coffee break 2
3,50 €/cena na osobu
Minerálka, káva/čaj, ovocie

Coffee break 3
5,00 €/cena na osobu
Minerálka, káva/čaj, slané/sladké pečivo, ovocie

Coffee break 4
5,00 €/cena na osobu
Minerálka, káva/čaj, 2 ks obložené chlebíčky alebo kanapky

Coffee break 5
6,00 €/cena na osobu
Minerálka, káva/čaj, 2 ks obložené chlebíčky alebo kanapky, ovocie

Coffee break 6
8,00 €/cena na osobu
Minerálka, káva/čaj, slané/sladké pečivo, 2 ks obložené chlebíčky alebo kanapky, ovocie

  • Slané pečivo: škvarkové pagáče, bryndzové pagáče, syrové tyčinky, slané bryndzové kolieska, syrové keksy, tyčinky z lístkového cesta, slimáky z lístkového cesta – syrové, šunkové, s parmskou šunkou, s pikantnou omáčkou, minipizza
  • Sladké pečivo: čajové pečivo, vanilkové rožky, kokosové rožky, štrúdľa, medovníčky, žĺtkové rezy, makové rezy, medový krémeš, jablkové pité, tvarohový strúhaný koláč, tvarohový krémový koláč, slivkový koláč s posýpkou, kokosové rezy, krémeš orechový, karamelové kocky, kiwi koláč, croissant
  • Chlebíčky: syrové, šunkové, prosciutto, lososové, caprese šalát
  • Kanapky: s olivovými tapenádami, s paradajkovou tapenádou, syrové, šunkové, s marinovaným lososom, s prosciuttom, košíky s hydinovou paštétou, s lososovou penou

Kontaktné údaje
Informácie o plánovanom podujatí









Kongresy - viac informácií